Lusten att skriva

Att skriva kan vara lustfyllt, ett inre behov som behöver tillfredsställas, en historia man vill berätta, känslor man vill förmedla. Det kan också kännas kravfyllt, man har idétorka, deadlines, svårt att hitta rätt formuleringar, man fastnar i klichéer. Ibland har man flyt, tid och rum försvinner, texten nästan skriver sig själv och karaktärerna lever sina egna liv och leder oss framåt genom händelserna. Men ibland kommer man inte alls vidare. Och ofta håller man på med olika ändringar, stryker, skriver om, flyttar kommatecken hit och dit.

Till sist kanske man kommer till en punkt när man är så nöjd att man vill låta andra läsa, kanske publicera alstret. Eller så hamnar det i byrålådan. Kanske ambitionen från början endast var att skriva för sig själv. Kanske man har skrivandet som sitt arbete, sin hobby, sin terapi. Oavsett vilket så är skrivandet ofta ett ganska ensamt arbete.

Detta evenemang riktar sig till alla som skriver, oavsett drivkraft och oavsett om man är publicerad eller inte. Syftet är att diskutera fritt kring skrivande och att inspirera varandra.

Varmt välkomna!

Bokningen till dagens evenemang med temat "Lusten att skriva" stänger klockan 14.00.

Host

Annika Melin

Annika

Spoken languages: Swedish, English, Italian

Menu

Portergryta med ris

Portergryta med ris.

Fläskkött, porter, grädde, creme fraiche, lök, morot, buljong, basmatiris

Smulpaj med vaniljsås

Smulpaj med vaniljsås.

Äpplen, smör, havregryn, mandelmjöl, socker, Fresta vaniljsås

Drink

Under middagen kommer det att serveras vatten. Kaffe och te kommer att serveras till efterrätten.

Event details

When: Tors, Okt 6, från 19:00 till 21:00
Where: Lund, Sweden
Cuisine style: Svensk husmanskost
Meal: Dinner
Venue: Apartment
Maximum seats: 6
Minimum seats: 3
Price per person: SEK 140
Seats left: 3

House rules

Pets at the venue: Katter
Pets allowed: No
Children at the venue: No
Children allowed: No
Facilities for disabled: Yes
Shoes allowed inside: No

Guests

Aeongate
Aeongate
Joined
Kimjihei
Kimjihei
Joined
Slobodan
Joined
no profile picture
Guest4
Open
no profile picture
Guest5
Open
no profile picture
Guest6
Open

Guests' reviews

Slobodan

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the main menu

Grade for the dessert

Grade for the event as a whole

Review

Detta var det första ChattyMeals evenemang jag var med som gäst. Redan vid dörren i hallen till Annikas lägenhet möttes jag av väldoftande Porter gryta. Smaklökarna sattes direkt i gång och jag såg fram emot att testa gryta. Maten var väldigt gott, efterrätten smakade jätte gott.

Vi pratade om olika aspekter av skrivandet och skapande. Det hände att vi någon gång kom på andra spännande område som film, fotografi, manuskript. Det är lätt hänt när flera kreativa människor sitter tillsammans, har ätit god mat och de välgörande hormoner som tryggar välmående känsla har satts i gång, då är det ibland svårt att hålla sig vid ett bestämt tema för samtal. Värdinnan påminde oss några gånger om att vi skulle hålla oss till temat.

Det var en spännande och på sitt sätt unik kväll. Det var en kväll som jag kommer aldrig att glömma. Jag kände värdinna sedan tidigare. Den andra gästen träffade jag kort bara en gång vid något annat tillfälle utan att utbyta några ord. Tusen tack Annika, kvällens värdinna för att du gjorde det möjligt och var nyfiken på att testa det nya banbrytande konceptet ChattyMeals. Jag ser fram emot flera spännande ChattyMeals evenemang organiserade av dig.

Jag kommer gärna igen till ChattyMeals evenemang organiserade av Annika som värdinna och vill varm rekommendera henne som värdinna på ChattyMeals. Jag skulle gärna vilja ha fortsättning på detta evenemang om det är möjligt. Så jag funderar på att införa möjlighet för att göra detta på ChattyMeals i fall det visar sig att det finns intresse.

Har redan bett värdinna om recept för kvällens gryta och efterrätt. ChattyMeals kommer att främja och uppmuntra sina värdar för delning av recept i fall gästerna tyckte mycket om maten och ville själv testa receptet. En av tankarna bakom ChattyMeals är att öppna nya dörrar till nya spännande recept till så många människor som möjligt och inspirera de att testa nya rätter och upptäcka den fascinerande matvärlden.

Review event

Where