Budskap från Dalai Lamas ord på besök i Malmö

Tema för kvällens ChattyMeals är budskap från Dalai Lamas ord på besök i Malmö. Jens Sjölander sammanfattar det i sitt inlägg med en väldigt bra mening:
"Budskapet i all sin enkelhet kan sägas vara: en jord, många religioner, många icke-troende och behovet av ett ökat fokus på det gemensamma, en gemensamhet som måste sträcka sig utöver individen (jaget) och nationalstaten"
Läs gärna hela inlägget inför kvällens ChattyMeal. Vissa browser länkar inlägget till Jens profil i stället för själva inlägget. I fall du också upplever samma problem här kommer hela inlägget skrivet den 14 september 2018 kl 8.22.
"Igår hade Malmö universitet besök av hans höghet Dalai Lama för att tala om vad han benämnt sekulär etik. Budskapet i all sin enkelhet kan sägas vara: en jord, många religioner, många icke-troende och behovet av ett ökat fokus på det gemensamma, en gemensamhet som måste sträcka sig utöver individen (jaget) och nationalstaten. Han betonade individens ansvar för sina känslor och tankar och vikten av att i handling agera utifrån vetskapen att alla hör samman och att alla har samma behov av lycka. En av de saker han lyfte är något som jag länge hävdat. Världen behöver finna större politiska former för gemenskap som sträcker sig bortom nationalstatens gränser och EU (som blir vad vi gör det till) och motsvarande regioner kunde vara en görbar möjlighet. Även jag vill se en värld av regioner snarare än en massa på krig och elände definierade nationalstater. Idag tycks dock få vilja eller kunna se en sådan utveckling. Nationalstaten är dock så klart per definition exkluderande och skapade för att bygga murar mellan vi-och dom. Dalai lama skrattade ofta och betonade leendets kraft som en bro mellan människors hjärtan. Ha en underbar fredag och all kärlek!"

Bokningen till evenemanget stänger klockan 22:00 onsdagen den 3 oktober.

Host

Slobodan Zubac

Slobodan

Spoken languages: Swedish, English, Serbian, Croatian, Bosnian

Menu

Paella med saffran

Ingredients: kyckling, ris, vitlök, gul lök, saffran, paprika, krossade tomater, citron, hemmagjord hönsbuljong, olivolja, salt, svartpeppar, kajennpeppar, räkor.

Knäckig äppelpaj

Som efterrätt kommer det att serveras knäckig äppelpaj.

Ingredienser: äpplen, smör, råsocker, ljus sirap, vispgrädde, havregryn, vetemjöl, bakpulver.

Drink

Kvällens evenemang är alkoholfritt. Under middagen kommer det att serveras vatten. Kaffe och te kommer att serveras till efterrätten.

Event details

When: Fre, Okt 5, 2018, från 18:30 till 20:30
Where: Malmö, Sweden
Cuisine style: Fusion
Meal: Dinner
Venue: Apartment
Maximum seats: 6
Minimum seats: 2
Language: Svenska
Price per person: SEK 140
Seats left: 4

House rules

Pets at the venue: No
Pets allowed: No
Children at the venue: No
Children allowed: Yes
Facilities for disabled: No

Guests

Johan
Johan
Joined
Nadja
Nadja
Joined
Suha
Suha
no profile picture
Guest4
Vacant seat
no profile picture
Guest5
Vacant seat
no profile picture
Guest6
Vacant seat

Guests' reviews

Review event

Suha

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the main menu

Grade for the dessert

Review

Givande & berikande

Where