De vackra feminina åldrande - Gränslandets budbärare

På bryggan står musikern som trollbinder sin publik med sitt instrument . Tonerna från saxofonen förvandlas som broar för henne. Ett skifte sker inom henne. Hon ser med nya ögon, seendet som väva samman alla trådar till en helhet. Helt ovetande om sitt värde och sin nya uppgift har hon klivit in i ett nytt rum, kvinnans gyllne åldern. Aktningsvärda fasen i livet då hon blir länken mellan dåtid och framtidens generationer. Hon är bron mellan det gamla och det nya . Hon behövs nu mer än någonsin tidigare, trots att hon oftast betraktas som förbrukad. Hon bär på alla livets färgnyanser det skira och dova färger till de starka gnistrande färgade inslagen som vävs in i varpen. Det nya som föds fram är väl förankrad i sitt sammanhang .

Hon är väverska till den mänskliga väven . Det vilar en stillhet och frid över henne för hon bär på vetskapen om att när hon dör så tar nästa kvinna vid livserfarenhetens visdomens väv, såsom hon själv tog vid efter förra kvinna som satt och vävde före henne. Djupt inom henne finns vetskapen om vilken uppgift hon skulle uppfylla , väl med insikten om vad det innebär att kliva in i guldåren, att en av hennes uppgifter var att väva samman dåtid och framtiden. Hon kunde nu blicka ut mot livets , naturens cyklar , där varje ögonblick har en funktion och där kretsloppet följer sin rytm. Allt hon behöver är att ha modet att vara sig själv, vila tryggt i sitt eget varandra, på så sätt tala och visar hon de budskap som hon bär på för de som ska komma efter henne.

Hur ser du på dig själv som länken mellan ditt ursprung till framtiden gobeläng ?
Vilka gåvor har du fått av dina förmödrar och som du vill förmedla vidare till framtiden generation ?
Hur ser du på de kvinnor som vandrat före oss ? Vad har de bidragit till ditt liv som du önskar ska gå vidare till nästa generation? Vad bär vi kvinnor för gåvor från generation till generation genom alla tidsepok ?

Du är varmt välkommet till `la nonnas Rinellas italienska kök” för en god italiensk måltid och en inspirerade och berikande samtal med andra kvinnor

Bokningen till evenemanget stänger klockan 22:00 söndagen den 19 maj.

Guest, Host

Rinella Rioda

Rinella

Spoken languages: Svenska

Menu

Rödgrön risonisallad

Ingredients: risoni pasta, röd paprika, fänkål, salladslökar, plommontomater, vitlöksklyftor, olivolja, bladspenat, hackad dill
Ost och bröd

Honungssötad mascarpone med frukt

Ingredients: mascarponeost, flytande honung, savoyardikex, säsongens frukt och bär

Drink

Vatten

Event details

When: Tis, 21 maj, 2018, från 19:00 till 21:00
Where: Malmö, Sverige
Cuisine style: Italiensk
Meal: Middag
Venue: Lägenhet
Maximum seats: 5
Minimum seats: 2
Language: Svenska
Price per person: SEK 100
Seats left: 0

House rules

Pets at the venue: Inga husdjur
Pets allowed: Nej
Children at the venue: Nej
Children allowed: Nej
Facilities for disabled: Ja

Guests

Viveka
Viveka
Joined
Maliva
Maliva
Joined
Lena
Lena
Joined
Pia
Pia
Joined
Maya
Maya
Joined

Guests' reviews

Review event

Where