Fördel kvinna: Den tysta utbildningsrevolutionen

Temat för kvällen är budskapet i boken Fördel kvinna: Den tysta utbildningsrevolutionen skriven av Emma Leijnse . Här kan man provläsa några sidor.

"I större delen av västvärlden har kvinnornas utbildningsnivå passerat männens. Det skiftet påverkar vårt samhälle på alla nivåer. Vad blir resultatet när alla jobb kräver utbildning men en växande grupp unga män inte klarar sig genom grundskolan? Vad händer med glesbygden när flickorna flyttar därifrån för att plugga medan pojkarna stannar kvar? Vad händer med familjen när kvinnorna kräver män som tar ansvar för hem och barn?" - Ur förlagets beskrivning.

Evenemanget riktar sig till alla som är intresserade av ämnet oavsett om man läst boken eller ej. Syftet med kvällen är att diskutera fritt kring temat och att inspirera varandra. Låt oss utbyta våra tankar och funderingar kring bokens budskap och temat medan vi njuter av god mat i en trevlig miljö hemma hos mig.

Varmt välkomna till en ChattyMeals-kväll med god mat och intressanta samtalsämnen!

Bokningen till evenemanget stänger klockan 23:00 lördagen den 24 juni, två dagar innan evenemanget äger rum.

Host

Slobodan Zubac

Slobodan

Spoken languages: Swedish, English, Serbian, Croatian, Bosnian

Menu

Fänkålscouscous med getost
Recept: Vivianne Bhayah Foto: Holger Edström

Fänkålscouscous med getost

Fänkålscouscous med getost. Smakerna i denna rätt kommer främst från fänkål, basilika och chèvre.

Ingredients: ​olivolja, salt, couscous, fänkål, röd paprika, vitlök, spenat, basilika, chèvre ost.

Knäckig äppelpaj
Recept: Ellinor Jidenius Foto: Emma Shevtzoff

Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Ingredienser: äpplen, smör, råsocker, ljus sirap, vispgrädde, havregryn, vetemjöl, bakpulver.

Drink

Kvällens evenemang är alkoholfritt. Under middagen kommer det att serveras vatten. Kaffe och te kommer att serveras till efterrätten.

Event details

When: Mån, Jun 26, 2017, från 18:30 till 20:30
Where: Malmö, Sweden
Cuisine style: Vegetarian
Meal: Dinner
Venue: Apartment
Maximum seats: 6
Minimum seats: 2
Price per person: SEK 115
Seats left: 3

House rules

Pets at the venue: No
Pets allowed: No
Children at the venue: No
Children allowed: No
Facilities for disabled: No
Shoes allowed inside: No

Guests

Miguel
Miguel
Joined
Emma Leijnse
Emma Leijnse
Joined
Helena Roth
Helena Roth
Joined
no profile picture

Guest4
Vacant seat

no profile picture
Guest5
Vacant seat
no profile picture
Guest6
Vacant seat
Review event

Guests' reviews

Helena Roth

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the main menu

Grade for the dessert

Grade for the event as a whole

Review

Jag har följt ChattyMeals på Facebook ett bra tag, men det har aldrig riktigt klaffat. Du vet hur det är, livet kommer på något vis emellan och sätter käppar i hjulet. Ett stort antal av de tidigare ämnena har lockat mig och jag har både klickat i mitt intresse som spridit vidare i mitt flöde, men jag kom aldrig till skott själv. Förrän i söndags då nästkommande middag dök upp i flödet igen, med ett tema som lockar mig enormt med tanke på mitt skolintresse. När jag klickade mig vidare till hemsidan och såg att Emma själv hade bokat in sig som en av gästerna, så kände jag att det var dags att slå till. Sagt och gjort, jag skapade mig en egen profil och anmälde mig därefter till gårdagens ChattyMeals.

Jag satte mig på cykeln - redo för en utflykt, med en förhoppning att upplevelsen kanske också skulle kunna ge utrymme för en inflykt - och gav mig av. Låste min cykel när Emma kom cyklandes hon också, så vi slog följe sista stegen hem till Slobodan, och väl där blev vi varmt emottagna av kvällens värd.

Och vet du - det var en så där fantastiskt fin kväll, med gott sällskap, intressanta samtal - både om kvällens ämne och om annat, för nog fransade vi ut i kanten ett par gånger får erkännas! -, rikligt med smarrig middag och dito efterrätt, och framför allt, en miljö som var riktigt väl anpassad för oss alla att både lyssna och dela med oss, av tankar och funderingar, av frågor och försök till svar. Med respekt och värme vägledde Slobodan oss genom kvällen, då samtliga kvällens gäster deltog i ett ChattyMeals för första gången.

När jag cyklade till eventet så funderade jag över om jag själv skulle kunna vara värdinna för ett ChattyMeals. När jag cyklade hem fanns det inget tvivel kvar i mig: jag kommer både att delta som gäst och ordna egna ChattyMeals som värdinna framöver. Var så säker!

Min recension av kvällen finns även på min blogg: https://herothecoach.com/2017/06/27/utinflykt-chattymeals/.

Where