Helena Roth
Helena Roth guest, host
Malmö, Sweden
2

About Helena Roth

Age: 45
Languages: Swedish, English
Profession: Change Agent and professional coach
Interests: Philosophy, existential questions, reading, podcasts, writing, gardening, sustainability and resilience

Short presentation

Intent on making a positive imprint in the world, wanting to help create what Martin Luther King Jr talked about as the Beloved Community on earth.

Helena's upcoming events

Events hosted by Helena

Events joined by Helena

Helena's reviews 2

Naturens guld

Malin Rindeskär
Malin Rindeskär

Grade for the host

Grade for the event as a whole

Review

Hos Helena stod dörren på vid gavel och det var bara att kliva in i hallen och vidare i köket där ogräspajen stod i ugnen. Välkomstdrinken bestod av gröna smoothies gjorda på antingen nässla eller kirskål. Kunde vi känna vilket glas som innehöll vad? Ogräspajen har till och med fått Helenas mest köttälskande vänner att nyfiket undra - vad det är för gott du plockar till matlagningen? Inför efterrätten följde vi gäster med ut i trädgården för att samla blad till en varsin kopp te, som vi drack i sällskap av tända ljus och katten Pop som myste i närmaste fåtölj. Tack Helena för en fin middag där du inte bara lagade mat utan också tog en långpromenad för att plocka björnbär, rödklöver, svartkämpe, nässlor och kirskål. Vilken tisdag!

Camilla
Camilla

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the main menu

Grade for the dessert

Grade for the event as a whole

Review

Med stor entusiasm och i många diskussioner om trädgård och om ätliga växter, tog vi oss igenom hela menyn. Efterrätten blev som grädde på moset, helt underbart god! Mycket gott o trevligt!

Reviews written by Helena 1

Fördel kvinna: Den tysta utbildningsrevolutionen

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the main menu

Grade for the dessert

Grade for the event as a whole

Review

Jag har följt ChattyMeals på Facebook ett bra tag, men det har aldrig riktigt klaffat. Du vet hur det är, livet kommer på något vis emellan och sätter käppar i hjulet. Ett stort antal av de tidigare ämnena har lockat mig och jag har både klickat i mitt intresse som spridit vidare i mitt flöde, men jag kom aldrig till skott själv. Förrän i söndags då nästkommande middag dök upp i flödet igen, med ett tema som lockar mig enormt med tanke på mitt skolintresse. När jag klickade mig vidare till hemsidan och såg att Emma själv hade bokat in sig som en av gästerna, så kände jag att det var dags att slå till. Sagt och gjort, jag skapade mig en egen profil och anmälde mig därefter till gårdagens ChattyMeals.

Jag satte mig på cykeln - redo för en utflykt, med en förhoppning att upplevelsen kanske också skulle kunna ge utrymme för en inflykt - och gav mig av. Låste min cykel när Emma kom cyklandes hon också, så vi slog följe sista stegen hem till Slobodan, och väl där blev vi varmt emottagna av kvällens värd.

Och vet du - det var en så där fantastiskt fin kväll, med gott sällskap, intressanta samtal - både om kvällens ämne och om annat, för nog fransade vi ut i kanten ett par gånger får erkännas! -, rikligt med smarrig middag och dito efterrätt, och framför allt, en miljö som var riktigt väl anpassad för oss alla att både lyssna och dela med oss, av tankar och funderingar, av frågor och försök till svar. Med respekt och värme vägledde Slobodan oss genom kvällen, då samtliga kvällens gäster deltog i ett ChattyMeals för första gången.

När jag cyklade till eventet så funderade jag över om jag själv skulle kunna vara värdinna för ett ChattyMeals. När jag cyklade hem fanns det inget tvivel kvar i mig: jag kommer både att delta som gäst och ordna egna ChattyMeals som värdinna framöver. Var så säker!

Min recension av kvällen finns även på min blogg: https://herothecoach.com/2017/06/27/utinflykt-chattymeals/.