Samtal om verkligheten - en poddklubb

Tillsammans med Caspian bjuder jag in till en poddklubb för samtal om verkligheten den 1 juli klockan 14-17. Inför våra samtal finns det tre poddar att lyssna till, som alla i någon form berör verkligheten, eller verkligheter, för kanske finns det fler än en? Om det och mycket annat språkar vi när vi möts, förhoppningsvis i min trädgård om vädret så tillåter!

Vi inleder tungt med avsnitt tre HERMES ur serien Myter och Mysterier. Därefter följer vi upp med ett On Being-avsnitt som ger en helt annan dimension till verkligheten, framför allt i relation till kroppen. Slutligen kastar vi in ett avsnitt av Frågepodden

Lyssna till ovanstående tre podavsnitt tills vi ses för ett samtal om verkligheten!

Bokningen till evenemanget stänger klockan 22:00 fredagen den 29 juni, två dagar innan evenemanget äger rum.

Host

Helena Roth

Helena Roth

Spoken languages: Swedish, English

Menu

Enklare fika - melon och annan frukt

Enklare fika - melon och annan frukt, och antingen en bit choklad, en kaka eller lite rawfood-bollar!

Ingredients: Melon, frukt, och sen får vi se! Är du allergisk så hör av dig!

Drink

Vatten och hemlagat iste

Event details

When: Sön, Jul 1, 2017, från 14:00 till 17:00
Where: Malmö, Sweden
Cuisine style: Enklare fika
Meal: Enklare fika
Venue: House
Maximum seats: 7
Minimum seats: 1
Language: Svenska och kanske lite engelska
Price per person: SEK 50
Seats left: 0

House rules

Pets at the venue: Katten Pop
Pets allowed: No
Children at the venue: No
Children allowed: No
Facilities for disabled: No

Guests

Heléne Carlsson
Heléne
Joined
Caspian
Caspian
Joined
Johan
Johan
Joined
Camilla
Camilla
Joined
Slobodan
Joined
Magnus
Magnus
Joined
Suha
Suha
Joined

Guests' reviews

Review event

Johan

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the dessert

Grade for the event as a whole

Review

Det var ett trevligt sällskap med en bra idé att ha en eftermiddag i trädgården. Att bjuda på lite frukt var väl det enklast möjliga. Kanske hade lite te och en kaka varit på sin plats. Verkligt spännande samtalsämnen. Kanske var det snarare tre olika ämnen som förtjänade var sin chattymeal och därför blev diskussionen lite odisciplinerad. Vi diskuterade allt möjligt. I ett så trevligt sällskap som detta är det egentligen inget problem även om vi kanske inte kom fram till något.

Caspian

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the main menu

Grade for the dessert

Grade for the event as a whole

Review

Jag tyckte att det var superkul, men så var jag ju med och arrangerade det.

Heléne

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the event as a whole

Review

För mig var detta min chatty meal-debut. Jag var lite nervös inför vad som väntade. Hur skulle samtalet arta sig? Skulle det vara den plats för utbyte av tankar och funderingar med det utrymme för lyhördhet som jag önskar mig? Skulle vi kunna förenas i en önskan att nå varandra i samtalet? Skulle jag kunna känna mig delaktig och komma till min rätt bland alla nya och för mig okända människor? Svaret är ett fullhjärtat ja på samtliga frågor. Jag kände mig avslappnad och delaktig på en gång. Jag uppskattade mycket att samtalet tog oväntade skutt ibland, som ändå hade koppling till temat. Mest av allt uppskattade jag ärligheten i de samtalsinspel som var och en bidrog med, vilket gjorde att samtalet höll en hög kvalitet. Jag är också imponerad över Helenas förmåga att som värd lyssna, ge tid att se vart samtalet löper och sedan på ett enkelt sätt ge sig in i detta med en ny vändning, ny energi och klarhet. Det kändes också som att vi allihop var på samma plattform även om var och en bidrog med sitt speciella perspektiv. Samtalet har ställt nya dörrar på glänt som jag är ivrig att öppna och utforska. Jag gör det gärna i chatty meal-form framöver.

Camilla

Grade for the host

Grade for the topic

Grade for the dessert

Grade for the event as a whole

Review

Var nyfiken på det här m poddar och ångrar mig inte en sekund att jag anmälde mig. Vi var alla öppna för andras tankar om verkligheten och hade mycket intressanta diskussioner. Jag har nu gått in för att lyssna på olika sorters poddar för att se vad jag gillar bäst. Jag kommer gärna fler gånger och diskuterar poddar!

Where